Как да намалим разхода на гориво


как да намалим разхода на гориво

Как да намалим разхода на гориво

Един от най-големите разходи, свързани с управлението на превозното средство, е горивото. За щастие има лесни начини за намаляване на тези разходи.

Съвети за пестене на гориво

    • Внимавайте със скоростта си. Шофирането твърде бързо означава, че изразходвате повече гориво. За всеки 8 kmh, който шофирате над 100 kmh, все едно плащате допълнително 13ст. на литър (зависи от моментната цена).
    • Внимавайте за ускоренията и бързите спирания. Бързото ускоряване и спиране поврежда двигателя и губи гориво. Вместо това постепенното прилагане на натиск върху газта и спирачките може да помогне за пестене на гориво.
    • Проверете си гумите. Уверете се, че са надути на оптималните си нива. Ако са недостатъчно напомпани, те изискват повече усилия, за да се търкалят напред, което означава, че поглъщате повече гориво.
    • Ограничете теглото. За придвижването на по-тежки коли е необходимо повече гориво. Ето защо SUV и камионите обикновено получават по-ниски оценки, когато става дума за горивна ефективност.
    • Получавайте редовни настройки. Когато колата ви работи ефективно, тя изразходва по-малко гориво, за да се движи по същите пътища.

Заключение

Намаляването на потреблението на гориво е лесно, ако приложите няколко полезни съвета. Като намалявате скоростта, избягвате големи ускорения, поддържате гумите си напомпани, ограничавате теглото на колата си и правите редовни настройки, можете да спестите пари и да помогнете на околната среда.

Прочетете и за Авточасти втора употреба и ползите от тях